Thursday, March 8, 2007

Pokharassa laiskistuupi.

Terveisia paljon kaikille tutuille ja tuntemattomillekkin! Taallapa sita Pokharassa vielakin luuhataan. Paivarutiinimme koostuvat lahinna aamumeditaatiosta, lounaan ja paivallisen syomisesta ja illalla leffojen katselusta. Naiden valiin pistetaan sitten piirtamista, lukemista, tietokoneella pelaamista ja laiskottelua minun kohdallani ja Einin kohdalla aamujoogaa, lukemista ja iltameditaatiota. Ja tottakai laiskottelua! Elokuvat tulevat keskuksemme opettajan munkki Jeshen henkilokohtaisesta elokuvakokoelmasta ja niita todellakin riittaa!
Paivat jatkuvat kauniina ja aurinkoisina. Yhtena iltana 'kotiin' tullessamme naimme sadoittain isoja lentavia hyonteisia nousevan maasta ilmaan.. Nama paljastuivat termiiteiksi! Semmoisen rinteen alapaasta tuli maan sisasta jatkuvalla syotolla siivekkaita termiitteja, jotka sitten vahan aikaa rapikoityaan lahtivat lentoon ja parittelemaan jne jne. Tama on kuulemma suuri merkki siita, etta kylmat ajat ovat takanapain ja etta kevat on tullut Pokharaan. Haasesonki loppui eilen, vaikka tanaankin naimme viela pari mattimyohaista bussia bandi katollaan ja perhe sisassa pilistelemassa kadulla tullessamme tanne..
Eipa hirveasti ole kylla tapahtunut sitten viimekirjoittelujen, eika kamerani jostain syysta suostu pistamaan kuvia tietokoneille, etta joudutte vahan aikaa odottamaan niitakin. Paljon olen lehmista ja puhveleista ainakin ottanut kuvia. Se taalla on piristavaa ja hienoa mielestani, muuten, miten elaimet ja ihmiset voivat taalla elaa keskenaan rauhassa ja vapaana. Koirilla on ihan omat reviiri- ja laumakuvionsa ihan ihmisyhteiskunnan vieressa.. Esim. vakiravintolaamme asuttaa kaksi urosta, jotka vartioivat paikkaansa todella tarkasti muiden koirien varalta. Ja puhveleiden... Puhvelit, lehmat ja kanat paastetaan aamulla ulos ja nehan taalla tallustelevat missa lystaavat ja syovat heinaa ja mita ikina loytavatkaan ja illalla vaeltavat sitten yopaikkoihinsa takaisin.. Mikaan tama ei hairitse ihmisten elamaa. Autoilijat ja mopoilijat vaistavat aina elaimia ja kesyt elaimet tottelevat ihmista, kun han esim. usuttaa virtsaavaa sonnia ravintolan edesta pois. :) Olen itse varsinkin naita koirien kujeita seurannut suurella mielenkiinnolla. On ne niin ihmisia nekin. Ja olen saanut ravintolassa kaverinkin. Suuren pelottavan nakoisen dobermannin, joka on ihan pehmo oikeasti. Aina tulee rapsutettavaksi, kun siella sen nakee ja makaa jalkojen juuressa sen aikaa, kun siella syo.

Jep, semmoisia terveisia talla kertaa taalta. Mahdottoman terveina ollaan kummatkin, mita nyt Einin mahaa vahan nuo maitotuotteet sekoittavat. Ei se raukka osaa pitaa itseaan erossa lasseista, eli jugurttihedelmajuomista.. Elama hymyilee ja aurinko paistaa. Menempa ulos ja ehka kaljalle. Taas pitavat maolaiset taalla jotain kansankokouksia. Lukekaa jostain Nepalin tamanhetkisesta poliittisesta tilanteesta, elamme nimittain mielenkiintoisia aikoja taallakin. Kuningas on syosty vallasta ja paaministeri yrittaa rakentaa demokratiaa tanne, ainakin englanninkielisten sanomalehtien mukaan. Vaan tiedappa senkin lahteen luotettavuudesta. Maolainen puolue on joko alyttoman suosittu tai rikas, silla se tuntuu melkein joka paiva jotain propaganda-autoja ajeluttvan kaduilla tai katukokouksia pitavan..

Nonni! Olihan tassa jo, oon jo pari kertaa yrittany lopettaa kirjoittamisen, mutta aina jotain uutta putkahtaa naytolle. Perkule.. Nyt loppu! Ens kerralla kuvia, jos kamera toimii! Morjens!

4 comments:

Anonymous said...

Ompa teillä ihanaa. Kuvia olisi kiva katella teijän arkisista asioista. Meille tuli hullu ajatus mieleen, tultas kattomaan mummon kanssa teittä intiaan, mutta näyttää olevan niin kauhian kalliit lennot sinne, että elekää säikähtäkö mietitään vielä.

Mirva-äiti

Anonymous said...

Hehei!

Täällä Rollossa seurataan teidän reissua myös. Vaikuttaa hauskalta ja opettavaiselta reissulta. Sitä se oli se meidänkin Intian matka. Lisää kuvia! =)

-Pekka & Hannakaisa

Anonymous said...

Hi Guys,
Where are you now?
Hope you still remember me.
When I was back from Bhaktapur that day, you guys already left to Phokhra. No time to say good bye. But from those pics, I can see you have a fun in Phokhara where is much cleaner and relaxing then Kathmandu. Wish you have a great journey. Rachel
Rachel

Pesälä-Kesälät Reissussa said...

Hey Rachel!! So nice to hear from you!! You know, we didnt take your email address and I think my email might be wrong in your note, so I really hope you read this message! I wish your trip was till the end amazing and you had a good time in Kathmandu. Pokhara is nice, we spend there one month and are going back for another one. Now we are actually again in Kathmantu... India holiday became Nepal holiday. Well, my email is correctly einipesa@mail.student.oulu.fi and another eini.pesala@luukku.com. Everything good for you, enjoy and let me now how you are doing!

with warmest hugs, Eini and Konsta