Monday, December 18, 2006

Kriminaalina Moskovassa

Nonni! Nytpa ei ole sitten myoskaan a:ta, eika o:ta pisteiden kanssa kaytettavissa, etta tottukaapa tahan.. Myoskaan kuvia tama blogspot suostu nyt tanne pistamaan, etta myohemmin sitten saatte niitaki. Tosiaankin, Moskovassa ollaan! Matka meni aarimmaisen hyvin, oltiin neljan hengen hytissa ja hyttikavereiksi siunautui kaksi mukavaa englanninkielentaitoista Moskovalaista tyttoa, Maria & Yulia! Marialla oli synttarit jopa eilen ja kaytiinkin niita vahan juhlimassa ravintolavaunussa! Maria itse maksoi kaikkien juomat, koska se on venalainen tapa. Mukavia tyttoja ja kutsuivat meidat Moskovaan kylaan sitten kunhan vedetaan tama reissu alta pois..
Ja ku tultiin junassa, niin rajaviranomaiset eivat huolehtineet mulle mitn Immigration Cardia, koska oli vahan sekaannusta puolin ja toisin.. Aika hauska myoskin, etta kaikki ulkomaalaiset joutuvat tayttamaan kortin, jossa kaikki on venajaksi, etta paasevat maahan. Hyttikaverimme olivat todellakin kullanarvoisia siinakin tilanteessa! Niin, sitten sekaannusten seurauksena jain todellakin ilman sita korttia.. Noh, eipa siina mitaan, luultiin etta kaikki on oikeinkin ok, koska ihan viranomaistaholta on se vakuuteltu, mutta tata emme tienneet ennen kuin myohaan paivalla. Moskovalaiset ajavat kuin hullut ja en ikina vikina taalla menisi auton rattiin, siina tarvii jo jonkinlaista hulluutta, jota minultakaan ei loydy.. Parkkeeraus on kans aika mielenkiintoista, mutta ei sita edes pysty kuvailemaan, tulkaa ja nahkaa, moskova on todella lahella suomea, eika mitaan neuvostoaikoja eleta enaan taallakaan! Kallein kaupunki maailmassa on toki, mutta mikas siina, 16 miljoonaa tyyppia taalla parjailee joten kuten kokoajan.
Jep, eli oltiin menossa punaiselle torille ja kuvailin siina kremlin muureja ihan pokkana ja muina miehina, kun pari miliisia tuli kyselemaan passeja ja viisumeita sun muita. Ja tosiaankin mullahan ei ollut sita Immigration Cardia olemassakaan, joten vahan ongelmiahan siita tuli. Hyva etta oli englannintaitoinen miliisi kyseessa, etta voitiin selittaa asia ja paastiin ilman putkareissua palkahasta. Huomen aamuna joudun menemaan miliisilaitokselle ja tekemaan uuden kortin siella, ettei Kiinan ja Venajan rajalla siita ongelmia tule. Yksi hostellimme tyontekijoista, Alex, lupasi tulla kanssani selittamaan asian ja kaikki hoituu kylla, vaan muutaman sydamentykytykset kylla saatiin. Kuitenkin aika pahoja tarinoita miliiseistaki kuullu, yms. Ja Alexin mukaan kaikki ne ovat totta! Hyva tuuri on ollu kaiken suhteen tahan mennessa! Maria ja Yulia kertoivatkin, etta vanha venalainen sananlasku sanoo, etta Onnekkaat ihmiset eivat omista kelloja. Kappas, eipa meilla kelloja tosiaankaan kummallakaan ole! Ei pida hankkiakaan, jos kellon poissaolo tata talle reissulle povaa! Toivottavasti saadaan niita kuvia pistettya pian, koska hienoja ollaan otettu. Ja perskarva! Asken yks Natasha kutsui meidat yhteen laheiseen baariin, jossa olis viela kunnon happy-hourit! 19-20, kun tilaat yhden, saat nelja, 20-21, kun tilaat yhden, saat kolme, 21-22, kun tilaat yhden, saat kaksi jne! Tallaista suomeenkin! Nyt tuo Alex mut jo haasti ryyppykisaan, joten eikohan se oo pakko lahtea! Lopetan nyt, antakoon Eini anteeksi!
-Konsta


Annetaan annetaan... Alex luopasi kantaa Konstan kotia, joten ei mulla ole mitaan hataa... :) Iskalle etanoliterveisia. Heh, kyselin ennen rajalle tuloa yhdelta venalaiselta nuorelta miehelta, voiko Venajalle vieda etanolia. Han vastasi minulle, etta mikali rajaviranomaiset sinolin loytavat, selita mihin se on tarkotettu. Ma sitten vastasin, etta no ei se mitaan haittaa, vaikka ne sen multa vievat rajalla. Se vaan sano lujastai, ei MYY SE. Okei, viranomaiset tulivat ja minahan lainkuuliaisena kysyin, etta saako sita etanolia vieda sinne Venajalle. Vastaus oli: keta se kiinnostaa! Kyllapa on taas turhaan huolehdittu!!! Ja Alexin neuvo miliisien varalle oli: Sano niille, etta FUCK OFF. Heh, Venaja on oikeasti mahtava ja mielipuolinen maa. Tulkaa Moskovaan.
-Eini, valmistautumassa elamansa juomakilpailuun: Finland to Russia. Peli tulee olemaan kova! Go Konsta and Alex!!!

6 comments:

Anonymous said...

Hei kullanmurut! Säikähin ihan, kun äiti eilen soitti Konstalle ja kysyi: "MITÄ ON TAPAHTUNUT?" isolla äänellä. Huh. Onneks ootte kunnossa. Miten juomapelissä kävi? Konsta sammu ja Alex voitti?! ;) Arvaisin näin.. Istun Marjan työpaikalla ja odotan opiskelijaa lääkäristä. Terkkuja Marjalta! -Minna

Anonymous said...

Terveiset täältä muhokselta. Annon tämän osotteen sirpa T:lle sun ala-asteen opettajalle. Lähetti terveisiä ja aiko käyä kattomassa miten teidän matka edistyy.
Onneksi kaikki meni sitten loppujen lopuksi hyvin. Terveisiä Eini- ja Konsta kullalle.
-Äitee-ihminen

Anonymous said...

Terveisia Malmilta ja hyvältä reissun alku vaikuttaa. Vähän ihmetyttää ettei meitä mainittu stadi-osuudessa, joten täten lupaamme että tullessa pitää sitten järjestää semmoset tsempalot että ette yksinkertaisesti voi jättää mainitsematta! Turvallista ja antoisaa reissua toivottaa Stella & Tuire

Anonymous said...

Terveisiä Aurasta toivottelevat Jouluaattona; iskä, Kipa, Allu, Samppa, Osku, Wilma & Helmi. Noi pari viimeistä ovat Russeleita :) Hiukan jännittää kyllä Konan ja Einin reissu, mutta ihailen kyllä rohkeutta lähteä reissuun; itsekin olisin halunnut, mutt ei muka ollut aikaa eikä mahdollisuutta, no ehkä sitten eläkkeellä pääsen kiertämään polkupyöräällä mualimaa... Muistakaa, että olette suomalaisia, mutta tärkeintä on elää jokaisessa maassa ns. maan tavalla, kunniottakaa jokaista ihmistä, joka vastaan tulee, avoimia te kumpikin osaatte olla ja saatte varmasti elinikäisiä hyviä ystäviä reissultanne! Ihan pieni kommentti tohon ryyppäämiseen venäläisten kanssa; siihen pitää valmistautua hyvin syömällä rasvaisia ruokia, mieluiten smetanaa ja voita jne. Rauhallista Joulua ja Loistavaa Uutta Vuotta 2007! T. Iskä

Anonymous said...

Toivottelemme jouluja Tompan kans teille. Rauha laskeutui taloon juuri äsken ja nyt aletaan tuijottaan lehvaa. Ilmotelkaa itestänne! Huoli jo painaa. ;) -Minna

Anonymous said...

Ihanaa, että olette saavuttaneeet ensimmäisen etapin. Eilen oli jo tuska kun ei kuulunut mitään. Hyvaa Jolun ja reissun jatkoa.
Einille lampimat terveiset!

Mirva-aiti