Tuesday, December 26, 2006

KUVIAAAA!!!!1





Noniin, nyt niita kuvia viimein, kohta lisaa, lupaan sen!
Jep, siina se seisoo matkasuunnitelma. Kuusi yota tuli vietettya tuossa junassa ja peseytymismahdollisuden puutteesta huolimatta mukavaa oli... Mutta ensin muutama kuva moskovasta;

Moskova illalla, todella kaunis paikka ja turvallinen, kunhan valttelee miliisia ;)


Hostellissamme Eini ja Fabian, saksalainen tyyppi, joka oli juuri tullut pitkalta matkalta kiinasta, han antoi korvaamattomia neuvoja ja myos pari hyodyllista kirjaa matkalle mukaan, jotka pita palauttaa henkilokohtaisesti.Mina ja Kremlin muurit, jotenki ei nyt tullu ihan kaikkia hyvia kuvia mukaan tahan, mutta paivitellaan ja pistetaan lisaa kuvia myohemmin, niita kylla riittaa..
Alex, meidan lemppari hostellityontekijamme, taman kanssa oli tarkoitus pitaa se ryyppayskilpailu, mutta syotiinkin vaan hyvaa ruokaa ja juotiin vaan pari kaljaa.. Olisin kylla voittanu.. Tulee kuulemma ens kesana suomeen ja silloin pitaa nahda ja ottaa miehesta mittaa!

Eika vahiten uusien ystavien ansiosta! Einin vieressa kokottaapi Adell, ruotsalaisella o:lla, luonnollisesti, kadessaan gameboy ds, minun matkani ilo, Einin kauhistus. Advance Warsin parissa vierahti tunti jos toinenkin matkalla.. Adell on se vegaani, jos ette satu muistamaan ja ihan huippu tyyppi.

Ja Manuel, sveitsilainen tyyppi, aina valmis kaikkeen ja syventyi kanssani seuraavan aineen saloihin matkalla..Vodkaa! Konsta hyvin iloisena availemassa halpaa, halpaa vodkapulloaan (toinen viela juomatta) saatiin Manuelin kanssa tuhottua puoli litraa mieheen matkan aikana, joka on aika paljon..
Ulan Bator, matkailukirjamme mukaan maailman rumin kaupunki, ja todellakin, kuvat eivat tee sille oikeutta! Harmaa likainen betonimorska koko keskusta! Mutta kun paastiin vahan kauemmas keskustasta, asiat muuttuivat mielenkiintoisiksi..

Ihan oikeita mongolilaisia jurttia n. 1km juna-asemalta! Kauempana voitte nahda ihan omakotitaloja ja viela kauempana kerrostaloja. Maa on ilmaista Mongoliassa, joten siksi kaikki rakentavat aidan talojensa ymparille viestistaakseen muille, etta tama on jo varattu. Tallaista siis Mongolian paakaupungissa.Mutta mongolialainen ravintolavaunu oli jotain ihan muuta! Kaikista hienoin, junassa siis oli kaikkien maiden ravintolavaunut erikseen. Venalainen oli jotain ihan muuta, kallein, likaisin, kokki polttaa poydassa kadet mustina ties mista yms. ja kiinalainen oli oikeastaan hyvin lahella suomalaista vaunua, paitsi etta taalla on tarjoilijat ja ihan kunnon poydat ihmisille. Ja halapaa. Mutta tama mongolialainen oli ihan mahtava. Koyhin maa, paras ravintolavaunu, miten se muka kay jarkeen..?
Jep, ja tosiaan, vietettiin joulua ja sain taman Manuelilta lahjaksi. Olen onnellinen. Pistettiin porukan kesken nimet hattuun ja jokainen antoi sille lahjan, jonka nimen sai. Oli lystia ja hirveaa yrittaa keksia lahjaa, kun jotenkin se piti joko ostaa asemilta tai antaa omista matkatavaroistaan... Oma lahjani on toki vodkalasi, jonka manuel sai kylkiaisena ostaessaan smirnoffia, josta muutamat shotit napsittiin. Arvostan erityisesti pakkaukseen kaytettya huomiota.. Nyt lahden ylakertaan, koska jaadyn tanne ja Adell ja Manuel on humalassa siella ja olen juonut kaljaa tassa yksikseni kohta kaksi tuntia naita kuvia lataillessani tanne. Eini jatkaa kommentointia. On se ihana.


Aleksanteri suurtakin suurempi juuri astunut Kiinan maankamaralle. Selvat hallitsijan elkeet.
Esimmaiset kuvamme Kiinasta. Kylia maaseudulla ennen Pekingiin saapumista.Lisaa pittoreskia meninkia. Karpasen paska vasemmalla keskella on ihka oikea aasi, joka kuskaa kiinalaista naista tahi miesta mukanaan. Aaseja ajajineen naimme maaseudulla usempia, myos lehmia ja koiria oli pihoilla useita. Kiinalaiset kantavat myos suuria risukasoja selassaan, polttopuuksi luulisin.
Beijing Railway Station. Kiinalaiset osaavat kylla yrittaa parhaansa. Heti junasta paastyamme ymparillamme oli useita kiinalaisia koittaen myyda vaikka mita palveluja ja eita ei tahdo olla olemassa naille kauppiaille. Rahaa mukaan ja patikoimaan kohti hostellia.
Rakastakin rakkaampi seurueemme yllaan perinteiset turistiasut. Matkaa on viela jaljella 4-5 km, mutta oli mahtavaa tuntea selkansa ja takapuolensa uudestaan.
Todistekappale siita, etta todellakin olen Pekingissa juuri nyt. Kiistamatonta, vaikka ite sanonkin.



Jaiks, luulisin taman kuvan oleva iltapaivaiselta Tiananmenin aukiolta. Kute voitte huomata aurinko paistaa ja taivas on itseasiassa taysin pilveton.

Mahtava menopeli! Naita taalla liikkuu paljon, suhteellisen hurjalla vauhdilla varustettuna pienella iloisesti irvistavalla kiinalaisella mummolla.
Olympialaiset saapuvat ja kiinalaiset osaavat ottaa siita kaiken irti. En siis kyllakaan tieda miten kyseessa oleva kuva liittyy olympialaisiin. Muutta tyyli on taattu ja kiinalainen!

5 comments:

Anonymous said...

Kiitokset lahjasta Konstalle. Ihan oikeeseen osuit, koska vedin kauheet siivouspultit perjantaina. Märisin ja huusin ja kiukuttelin. Meinasin ihan unohtaa kiittää. -Minna

Anonymous said...

Muah! Musta desu > kaikki muut matka-ajanvietteet. (Paitsi ehkä kutominen. Olen koettanut tässä opetella villalangan ja puikkojen salaisuuksia ja jos luoja suo, palatessanne voin ehkä esitellä teille ensimmäisen omatekoisen kaulahuivini. :)

Anonymous said...

Tertulta terveiset!
Olkoot ilon enkilet mukananne!

Anonymous said...

Hehee, aina noista öökkösettömistä teksteistä on niin hupia: "Aaseja ajajineen naimme maaseudulla usempia, myos lehmia ja koiria.." Kiitos tästä väsyneen mielen piristämisestä :D Juuri saavuin jokunen tunti sitten Liverpooliin takas Suomesta. Ihanata alkanutta vuotta sinne, ja olkaa turvassa edelleen! Halipus, Anna

Anonymous said...

Hei matkalaiset! Olen täällä hikisten opintojeni ohessa ihaillen seurannut lomareissuanne. Olette kyllä ehtineet kokea jo monia idän ihmeitä. Meinasin tukehtua kahviini tuota mopokuvaa katsellessa. Kerrassaan näppärä ajoneuvo! Niitä muita Kiinan-kuvia - etenkin Pekingissä iltapäivällä Tiananmenin aukiolla otettua kuvaa - tarkastellessa ei äkkiseltään uskoisi, että Kiinassa asuu yli 1,3 miljardia ihmistä. Jotenkin on sellainen kuva maailman väkirikkaimman maan pääkaupungista, että tuhannet ihmiset kulkisivat siellä kyynärpäät mustina väentungoksissa. Värikkäitä tekstejänne lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle :) Kiitos niistä, ja kertoilkaa taas pian lisää! Antoisaa reissun jatkoa! T:Heta