Wednesday, February 14, 2007

Hyvaa ystavanpaivaa Pokharasta!!!

HYVAA YSTAVANPAIVAA!!! Olemme saapuneet Pokharaan, Oulun kokoiseen kaupunkiin 200 km Katmandusta luoteeseen. Kaupunkin on luonnoltaan todella kaunis sinisene jarvineen ja ymparilla levittaytyvine vuorineen. Ilma on vihdoin kirkas ja puhdas ja aurinko on lammittanyt meita monena paivana. Nama kuvat ovat kuitenkin aikaisemmilta paivilta, Katmandun kuvat ja Pokharan tunnelmat laitamme myohemmin. Hali ja suukko kaikille!


Tayden kuun latinolaiset reivit Lhasan Phuntsok Khasang hostellissamme. Konsta kuvaa ja jammailee kameran takana ja tanssilattialla latinojamia opettelevat Eini ja Dora ja opettajan toimii aito ja oikea brasiliaano, Alejandro. Viimeinen ilta ennen bussimatkaamme Katmanduun.
Kahdeksantoista tunnin pomppimisen ja rytyytyksen jalkeen saavuimme kolmelta yolla tahan hurmaavaan rajakaupunkiin Chengmuun. Nukuimme varsin sikeasti herataksemme aikaisin aamulla jatkamaan matkaamme Katmanduun. Olen kuvaillut jo kaupungin erityislaatuisuutta edella ja aikamme internetissa kuluu, joten siirrytaanpa matkalla eteenpain.

Chengmun katuja ja reissuporukkamme turistikamppeet selassa. Kaupunki oli valloittanut jyrkan vuorenrinteen ja siina oli vain yksi paakatu, joka kiemurteli rinnetta alas paattyen siltaan, jonka alla kohisi suuri vesiputous. Jatkoimme taksilla matkaamme Nepalin rajalle, josta Dora tinkasi meille 25 euron jeeppikyydin Katmanduun. Paasin kokemaan huvipuiston kauhut ja riemut viela aikuisena matkatessani tassa jeepissa.
Koko matkamme Katmanduun ja ylipaatansa kaikki tiet Nepalissa kulkevat jyrkilla vuorenrinteilla. Hitaasti alas laaksoon, josta jatkoimme pienta jokea pitkin eteenpain. Liikenne on edella kuvailemani mukaan kaaos, mutta kuskit hyvinkin lahjakkaita poikkelehtimaan kaaoksen saantojen mukaan. Matka oli kuitenkin maisemiltaan aarettoman kaunis vehreine vuorineen ja pienine kylineen.
Pojat ovat tomerina. Jokin hihna hakkasi kattoamme alkumatkan ja lopulta kuski menetti hermonsa aaneen ja ehka mielessaan tunsi tuskaa autonsa maalipinnan takia ja pojat rupesivat yhteistuumin etsimaan kilkutuksen syyta. Lopulta se loytyi, tosin ei kukaa tiennyt mista se tuli, mutta pakkaukset uudestaan kyytiin ja menoksi. Jatkammekin tasta suoraan Katmandun tunnelmiin...











1 comment:

Anonymous said...

MIN'A'OLEN REKKAKUSKI KOKO AJAN!!!!!!!!!and...."i was made to looooving you baby ,,,you was made to loving meeeeeeeeee......