Friday, February 9, 2007

Ilmoitusasiaa ja pienta tarinaa

Terveisia pimeasta Katmandusta. Ilta tuli taas pian ja yllattaen. Menemme aina samaan aikaan syomaan pieneen, mutta aarimmaisen hyvaan nepalilaiseen ravintolaan. Kun menemme sinne, aurinko paistaa, kun tulemme, on taysin pimeaa. Se on minun syytani, syon hillittoman hitaasti. Ja paljon... Tiedoksi kotivaelle ja muille kaipaaville, mina, Eini, kadotin puhelimeni ja Konstan puhelin ei toimi taalla, joten ainoa yhteydenottovaline on blogin tai sahkopostin kautta. Katmandussa on myos koko ajan sahkokatkoksia, joten nettiin paaseminen on aina hieman arveluttavaa. Teoriassa meidan kuitenkin pitaisi paasta nettiin koko ajan paitsi matkustaessa. Seuraavan kerran taidetaan matkustaa vasta ensi viikonloppuna Pokharan kaupunkiin, joka on kuuden tunnin bussimatkan paassa.

Noniin, kuten sanoin, jain odottelemaan ensimmaista kulttuurishokkiani ja sieltahan se tuli. En tieda onko tama ihan kulttuurishokki, mutta jonkilainen angsti kuitenkin paikallista kanssakaymiskulttuuria kohden. Koitan aina olla hymyilevainen ja ystavallinen ihmisille keta tapaan ja tahan mennessa se on myos ymmarretty ystavallisena eleena niin miehilta kuin naisilta. Nyt kuitenkin nayttaa silta, etta jos hymyilet ja juttelet iloisesti miespuolisille ihmisille, jotka ovat paikallisia, suostut oitis myos seksuaaliseen kanssakaymiseen. Ja jos kerran suostut tahan yhden miehen kanssa (jutteluun siis), sana kulkee ja muutkin paattavat koittaa onneaan loyhamoraalisen lansimaalaisen naisen kanssa! Kavin hyvin mielenkiintoisen keskustelun Krishna nimisen miehen kanssa pari iltaa taaksepain. Kysymykset olivat kaiken kaikkiaan: nimi, kotimaa, onko tuo mies sinun poikaystavasi, harrastatteko seksia, pidatko seksista, kuinka monta kertaa olet harrastanut, tule huoneeseeni. Hmm. Olen pahoillani, mutta ei. Ja mina tyhma en osaa edes sanoa suoraan, etta painu helvettiin, kuten muuan kiinalainen tytto neuvoi.

Onneksi kuitenkin aina loytaa seasta poikkeuksia. Yhden nepalilaisen pojan olen hostellimme tyontekijoista loytanyt, joka osoittaa vain ystavyytta. Muuten taalla on edelleen ollut varsin mukavaa, ilma on paivalla kohtuullisen lammin, illaksi kuitenkin viilenee aika kylmaksi. Tai no, ei ehka pitaisi puhua kylmasta, kun ajattelee Suomen lampotiloja. Lahinna paivani ovat menneet hoidellessa jarjestojuttuja netissa Suomeen ja kavellessa ympariinsa Katmandun kaduilla. Tanaan meilla olisi tarkoitus lahtea ulos mikali ahkyltamme kykenemme. Eipa juuri muuta ihmeellista. Pysykaa lampimana!

Eini

4 comments:

Anonymous said...

Kuuleppas tyttöseni! Onko puhelimesi tykkänään hävinnyt vai luuletko löytäväsi sen vielä jostakin? Koska sim-korttihan pitää kuolettaa,jos se on todella teillä tietymättömillä!!
Toiseksi,sinunhan on saatava puhelin!
Onko sieltä hankkiminen mahdollista,liittymä mukaanlukien?
Kustannuksista kyllä huolehdimme.Jos ei,niin täytyy täältä lähettää mutta
minne?? Vastaile hetimiten..
Terveisin äiti ja iskä

Pesälä-Kesälät Reissussa said...

No heippa, etsin sita viela, mutta en ole sita kahteen paivaan nahnyt missaan. Olen kayttanyt sita viimeksi kaksi paivaa sitten aamulla heratykseen ja sen jalkeen en ole sita nahnyt. Olen kysellyt hostellin henkilokunnalta, mutta kukaan ei ole nahnyt puhelinta. Jos en sita viikonlopun aikana loyda, sitten julistan sen kokonaan kadonneeksi. Luulisin puhelimien olevan taalla todella halpoja ja liittymien samoin. Monet ottavatkin matkalla paikallisen liittyman, joka on paljon huokeampi kuin kotimaan. Mina ilmoitan pikimmiten! Ja laitan aina kommenttia tanne, etta tallessa ollaan! Eini

Anonymous said...

Minun mielestäni liitymä pitää sanoa irti mahdollisimman pian! Syystä että jos puhelin on joutunut vääriin käsiin,voi lasku yllättää..Pengo nyt heti kaikki mahdolliset paikat ja jos ei löydy,niinkuin epäilen,hoidan asian koska liittymähän on minun nimissä. Äiti

Pesälä-Kesälät Reissussa said...

Okei, sulkekaa se liittyma, en loyda puhelintani mistaan. Hankin tassa parin paivan sisalla jonkun halvan ratkyn ja ilmoitan uudet tiedot. Ja tarkea viesti teemulle!!! Sanokaa sille etta lukee yliopiston sahkopostinsa, olen lahettanyt sinne tarkean postin. Haen yhta tyota ja hakemus pitaisi postittaa suomesta huomenna ja tarvitsen siihen teemun apua! Kiitoksia!!!

Eini