Monday, January 29, 2007

Kuvakollaasi 2/2 Chengdusta!

Kuvakollaasimme osa kaksi (en ymmärrä, miksi tässä pitää olla alleviivaus, ehkä otsikointi tms...) käsittää turistireissumme Leshaniin ihastelemaan Giant Buddhaa. Olemme alla jo kertoneet reissusta tarkemmin, joten siirrytäänpäs heti kuvien pariin. Kuvatekstit voivat olla hieman epäjohdonmukaiset, koska joudun tekemään ne viimeisestä ensimmäiseen päinvastaisessa järjestyksessä.

Matkaseurueemme. Oikelta Sven, Chen tahi June, Marco, Konsta, minä ja kaksi kiinalaista miestä, joiden nimiä en häpeäkseni muista. Kuva on vuoren juurelta, josta polkumme kohti toisen puolen Buddhaa alkoi.


Voihan video, että piti kikattaa, kun hänet näin ensimmäisen kerran. Empä ole ennen nähnyt leppoisampaa ja rötväkämpää tulkintaa Buddhasta! Kuva on vuoren rinteeltä matkalla kohti päämääräämme, Giant Buddhaa. Reitti oli täynnä Buddhapatsaita, alttareita, temppeleitä, olimme hyvin positiivisesti yllättyneitä paikan kauneudesta ja suuruudesta.

Ja siinäpäs Hän on. Ollaan me länsimaiset niin vitsikkäitä ja nokkelia kameroidemme kanssa, että! Pyhäinhäväistystä pyhäinhäväistyksen perään. Se on Konstan syntinen sormi, joka pyrkii hivelemään Arvoisan Giant Buddhan korvakäytäviä ja kameran takana hihitteli Svenin ja minun kera Marco, tanakasti uskossa oleva mies itsekin. Korva on seitsemän metria pitkä ja itse Buddha 71 metriä korkea. Mutta kuten edellisen kuvan rötväkkä Buddha osoittaa, huumorimies Hän on henkeen ja vereen, toivottavasti... Muuten musta karma savuaa taas kerran jokaisen seurueemme korvakäytävistä.


GIANT Buddha. Ja se oli ISO. Minun on aivan turha koittaa sanoillani kuvailla sen suuruutta, koska en ikinä pystyisi sitä kunnolla kuvailemaan. Kuvatkaan eivät tee suuruudelle oikeutta. Mutta katsokaapa Konstan päätä verrattuna Buddhan pottuvarpaaseen. Pottuvarpaalla voi vielä pitää pienen piknikinkin, mikäli on niin kurinalainen, ettei rohmua kaikkia eväitään bussimatkan aikana Leshaniin.


Hehhee, kukas se siellä, täysin yllätettynä biologeilustaan. Jotakin kasvia yritän kunnioittavasti lähestyä, jotta hän avautuisi kameralleni kauneimmillaan. Huomatkaa hyvin tyylikäs outlookini, pyrkimykseni on lähestyä pummin olemusta, mitä lähemmäs Intiaa saavumme. Naiseus monttuun, olen huomiota saanut tähän mennessä ihan tarpeeksi, intialaiset miehet ovat kuulemma turhan kiinnostuneita naisista.

3 comments:

Anonymous said...

Kiitos taas hienoista kuvista! Aidompaa toisen kulttuurin elämää ei pääse kokemaan kuin teidän reissullanne. Hyvä että netti taas toimii. Terveisiä Oulusta JKN.

Anonymous said...

Heippa ystävät!

Voi kiitos ja kiitos ja kiitos näistä arkea ilahduttavista matkakuvista ja -kertomuksista! Tarjoatte meille sohvaperunoille aivan mahtavan virtuaalimatkan Itään, itse ainakin ahmin jokaisen sanan ja kertomuksen ahnaasti, joten kiitos joka kerrasta kun laitatte blogille jotain! Se ei tosiaan jää huomaamatta!

terveisin Kirsi

Pesälä-Kesälät Reissussa said...

Kiitti kamut hirmuisesti! On mukava kuulla, että tästä kirjoittelusta on jollekin jotakin iloa, innostaa kirjoittamaan vielä lisää. Minähän kirjoittaisin vaikka romaanin päivässä, mutta netti maksaa ja me kermaperseet on vaan törsätty. Muistakaa, täällä me teitä odotellaan kyllään, ihan vaan muutaman tunnin päässä :)

E&K