Friday, January 5, 2007

Xi'an, Kiina

Hellurei! Paikkana tosiaankin Xi'an, Kiinan entinen paakaupunki. Terrakottasotilaat nahty, mentiin sinne museoon paikallisella linja-autolla ja hohhoi, etta oli pomppuinen kyyti! Perse nousi penkista pariinkin otteeseen auton ottaessa nostetta kuopasta jos toisestakin.. Jees, kyllahan nuo vaikuttavia olivat, kieltamatta, mutta lukekaa vaikka wikipediasta lisaa niista.
Jokainen sotilas on yksilo siella ja vaatteet, varustukset ja muodostelmat olivat sen ajan sotilasmallin mukaisia.. Erityisen mielenkiintoista oli saada tietaa, etta Qin-dynastian aikaiset aseet suojattiin ruostetta vastaan kromaamalla! Kromaaminenhan toki patentoitiin Euroopassa 1935 ja Amerikassa 1950-luvulla, eli semmoset melkein neljatuhatta vuotta myohemmin..
Jees, Manuel, viimeinen Trans-Siberian junan tuttu jatti seuramme eilen, han lahti hevosretkeilemaan neljaksi paivaksi etelammas Kiinaa, mutta kenties naemme viela hanet seka Jasonin Chengdussa, koska sinne ovat kumpikin menossa ja Manuelilta toki jai puhelimen laturi ja adapteri huoneeseemme..
Nyt otetaan vahan lomaa lomailusta ja annetaan jaloillemme vahan armoa pari paivaa, kun niita olemme sen verran kiduttaneet kavelemalla kaikkialle. Muutenkin kavely on ollut se ykkosvaihtoehto kulkupelina viimeaikoina. "Jaa, tuonne on vain puolentoista tunnin kavelymatka, tottakai me kavellaan!" Ja tarvitsen uudet kengat, ehka tanaan kaymme niita katsastamassa. Uudet lenkkarit saan varmaan n. viidella eurolla, jos oikein tuhlaamaan alan..
Xi'anista viela, kuuden miljoonan asukkaan kaupungin keskusta on yllattavan pikkukaupungin oloinen. Ei oikein uskottukaan sita aluksi, mutta kun kaytiin siella museossa, niin kylla huomasi, etta on tamakin iso paikka.. Liikennesaannot ovat vahan liukuvat, mutta enpa itse ole viela kolareita nahnyt.
Ja hostellistamme taalla! Saatiin 45:n yuanin (n. 4,5 euron) huone 30:lla yuanilla, koska hostellin Manager, Jim Beam, pieni iloinen kiinalainen on ihastunut Einiin ja Einin lansimaalaiseen perapuoleen, kas kun kiinalaiset naiset ovat aika ns. tasaisia eesta ja takkaa! Hyva maku Jimilla, mikas siina! Ja mina kavin eilen illalla ostamassa tuosta viiden metrin paassa olevasta pienesta kioskista vahan vetta, niin heti joku maksullinen nainen ehdotteli kiinaksi yhta jos toista. Kioskin pitaja "suomensi" sen pantomiimiksi ja lahdin akkia karkuun; "Xie xie, but buja!" -Buja toki tarkoittaa jotain sinne pain, kuin "en tarvitse, en tahdo".. Nyt rupean kikkailemaan Youtuben kanssa, etta saisin sinne vahan videotakin.. Pirulauta tata nettia taalla, puolitoista tuntia ollaan tassa kokitty, eika muuta olla saatu aikaiseksi ku vahan riipusteltua blogiin kuulumisia. Jes, Videota seuraavaksi.. Kuvataan illalla semmonen, missa nakyy ja kuuluu kummatkin lapsoset maailmalla..

And to the end a message to my dears, darlings and starlights, Alex, Yulia, Maria, Manuel, Jason, Adel, Badr, Chong, who ever reads this! Taiwan earthquake is destroying my social connections to outside world, so dont get desperate, if you dont reseive any message from me by mail! As soon as I get to a proper connections, I will write to you. Happy new year and big hug to all of you. Stay safe and enjoy the journey. We will definitely do it! Started last night, had first evening alone with Konsta. Hot.. Yeha, greeting from Eini.

4 comments:

Anonymous said...

Ihanaa, että ootte hengissä. Olin jo huolissani. Tomppa lähtee kattomaan meille Buick-farmaria, siis uutta autoa jenkkimäistä. Mä valmistaudun toiseen yövuoroon neljän putkesta kahden viikon lomailun jälkeen. Oon ihan fiiliksissä, kun luen teijän juttuja. Nauttikaa sydämmenne kyllyydestä! Terve sanoo myös Tomppalainen. -Minna

Pesälä-Kesälät Reissussa said...

Voi terviisia teillekin sinne! Ihana aina kuulla mita siella pain tapahtuupi, ihan noita arkisia juttuja. Konsta sai eilen kuumeen, pieni flunssa vaan liiasta ulkona hillumisesta, mutta on jo paranemaan pain. Onneksi elokuvat on sika halpoja taalla, niin voidaan rauhassa linnoittautua meidan huoneeseen ja parannella porukalla Konstaa:) Jaksamista yovuoroihin, melkonen putki sulla edessa!

-E&K-

Anonymous said...

Hui, joko Konstan kuume on laskenut? Muistattehan, että matkavakuutus korvaa sairaala- ja lääkärikulut ja tietysi lääkekustannukset. Jos kuitteja vakuutukseen tulee käteisostoista voitte lähettää ne postin välityksellä. Einille terveisiä. T. Äiti

Anonymous said...

Tarmo tässä vaan, sain nyt vasta tietooni bloginne osoitteen ja luin heti koko tarinan läpi. Suomessa ei ole lunta nimeksikään Oulua etelämpänä, koulu alkoi, arkea ohjelmassa kesään asti. Kaikkea hyvää
teille ja pysykää terveenä. Kiinalainen lääketiede tuntee rohdot kaikkeen, ginsengiä vaan niin puhdistuu keho ylimääräisistä!
tarmo ja kia